Tapahtumat
Viisaasti Vesillä -visa
Medialle
Uutiset

17.7.2018 | Heinäkuun alkupuolella hukkui 13 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuun alkupuolella (15.7. mennessä) hukkui 13 ihmistä. Hukkuneista kaksi oli naisia ja loput 11 miehiä.. Ainakin 12 oli yli 60 -vuotiaita. Hukkumisista kuusi sattui uidessa, viisi vesiliikenteessä ja kaksi hukkumisen syistä on tuntematonta (henkilöt on löydetty hukkuneena lammesta ja toinen laiturin vierestä). Yhteensä tammi-heinäkuun alkupuolen aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 41 ihmistä.

Lue lisää

12.7.2018 | Kesäkuussa hukkui 9 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui 9 ihmistä, joista juhannuksena kolme. Hukkuneet olivat yhtä lukuun ottamatta miehiä. Hukkumisista neljä sattui uidessa, kaksi vesiliikenteessä, yksi hukkuminen putoamisen seurauksena ja kahden hukkuneen syytä ei tiedetä. Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 28 ihmistä.

Lue lisää

19.6.2018 | TIEDOTE: Juhannusjuhlija, osaathan pelastaa kaverisi veden varasta?

Juhannuksena monien tie vie vesistöjen ääreen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa muistuttaa keskikesän juhlijoita siitä, että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä ja välttää liiallista alkoholin käyttöä. Lisäksi on syytä varmistua, että pelastusvälineet ja -taidot ovat kunnossa.

Lue lisää

7.6.2018 | Kansainvälinen Pelastusliivipäivä tulevana lauantaina 9.6. - Pelastusliivit ovat oman hengen pelastaja

Vesiturvallisuutta edistävää ja pelastusliivien merkitystä korostavaa Pelastusliivipäivää vietetään lauantaina 9.6.2018. Tapahtuma näkyy ja kuuluu ympäri Suomen, mutta virallinen päätapahtuma järjestetään Helsingissä.

Lue lisää

18.1.2018 | Älä lähde jäille yksin tai ilman pelastautumisvälineitä

Viime päivinä eri puolilla Suomea on vajonnut jäihin poikkeuksellisen paljon ihmisiä, joista osa kohtalokkaasti. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) muistuttaa, että pakkasista huolimatta jääolosuhteet ovat monin paikoin erittäin arvaamattomat ja jäille menoa, ainakin yksin ja ilman asianmukaisia varusteita, tulee välttää.

Lue lisää41 hukkunutta 15.7.2018 mennessä