Järki Jäällä -visa
Medialle
Uutiset

4.9.2018 | Hukkumistilastot kasvoivat jälleen elokuussa - 16 hukkunutta

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan elokuussa hukkui 16 ihmistä, kaikki miehiä. Hukkumistapauksista sattui seitsemän uidessa, neljä vesiliikenteessä ja viiden hukkumisen syy on tuntematon. Lisäksi yksi heinäkuussa kadonneeksi ilmoitettu henkilö löytyi hukkuneena. Pääosa hukkuneista oli yli 65-vuotiaita. Tammi-elokuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut jo 74 ihmistä, mikä on 17 enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.

Lue lisää

2.8.2018 | Heinäkuussa hukuttiin lähes päivittäin, mutta myös onnellisia pelastustarinoita uutisoitiin

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 29 ihmistä. Hukkuneista kuusi oli naisia ja loput 23 miehiä. Hukkumistapauksista 16 sattui uidessa, seitsemän vesiliikenteessä ja kuuden hukkumisen syy on tuntematon. Tammi-heinäkuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 57 ihmistä. Lisäksi kahden ihmisen epäillään hukkuneen, veneilijän Inarissa ja uimarin Virroilla.

Lue lisää

17.7.2018 | Heinäkuun alkupuolella hukkui 13 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuun alkupuolella (15.7. mennessä) hukkui 13 ihmistä. Hukkuneista kaksi oli naisia ja loput 11 miehiä.. Ainakin 12 oli yli 60 -vuotiaita. Hukkumisista kuusi sattui uidessa, viisi vesiliikenteessä ja kaksi hukkumisen syistä on tuntematonta (henkilöt on löydetty hukkuneena lammesta ja toinen laiturin vierestä). Yhteensä tammi-heinäkuun alkupuolen aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 41 ihmistä.

Lue lisää

12.7.2018 | Kesäkuussa hukkui 9 ihmistä

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan kesäkuussa hukkui 9 ihmistä, joista juhannuksena kolme. Hukkuneet olivat yhtä lukuun ottamatta miehiä. Hukkumisista neljä sattui uidessa, kaksi vesiliikenteessä, yksi hukkuminen putoamisen seurauksena ja kahden hukkuneen syytä ei tiedetä. Yhteensä tammi-kesäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 28 ihmistä.

Lue lisää

19.6.2018 | TIEDOTE: Juhannusjuhlija, osaathan pelastaa kaverisi veden varasta?

Juhannuksena monien tie vie vesistöjen ääreen. Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto (SUH) haluaa muistuttaa keskikesän juhlijoita siitä, että vesille lähtiessä tulee aina käyttää pelastusliivejä ja välttää liiallista alkoholin käyttöä. Lisäksi on syytä varmistua, että pelastusvälineet ja -taidot ovat kunnossa.

Lue lisää94 hukkunutta 31.12.2018 mennessä