Etusivu > Ajankohtaista
DSC_9862

Ajankohtaista

Viisaasti Vesillä uutiset

8.2.2017 10.11

08.02.2017 | Tammikuussa hukkui viisi miestä ja yksi nainen

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton tiedotteesta selviää, että kerättyjen ennakkotietojen mukaan tammikuussa hukkui kuusi henkilöä.

Haminassa ja Muuramessa pilkillä olleet miehet hukkuivat jäihin vajottuaan. Lohjalla hukkui 56-vuotias mies sukellusonnettomuudessa. Kaksi hukkunutta, kalastamaan lähtenyt 63-vuotias mies ja nuori nainen, ajoivat kumpikin autoillaan sulaan. Lisäksi suomalaismies hukkui Kanariansaarilla yrittäessään pelastaa virran vietäväksi joutunutta naista.

- Tänä talvena on hukkunut jo useita ihmisiä jäihin vajottuaan. Onkin hyvä muistaa, että vaikka sisävesillä jäät ovat melko paksuja ja rannikollakin uutta jäätä muodostuu koko ajan, niin jäällä on aina paikkoja, joissa se voi pettää, muistuttaa SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen.

- Tällaisia vaaranpaikkoja ovat esimerkiksi virtapaikat, kuten jokien tai järvien kapeikot ja suistot, viemärien laskupaikat, laiturin vierustat ja siltojen alustat. Myös vesistöjen syvänteiden tai jään halkeamien kohdalla jää voi olla heikompaa.

Jäälle vain oikein varustautuneena

Jäällä kulkijan vähimmäisvarustukseen kuuluvat kaulalla käyttövalmiina roikkuvat jäänaskalit ja metallipäinen keppi jään kestävyyden koettelemiseen. Lisäksi mukana on hyvä olla pilli avun hälyttämiseksi. Kännykkä on syytä pitää vesitiiviissä muovipussissa. Varavaatteet tulee pakata vesitiiviisti reppuun, joka silloin toimii kelluttavana apuna.

Autolla tai muilla moottoriajoneuvoilla jäällä liikuttaessa tulee tuntea erityisen hyvin paikalliset syvyys- ja jääolosuhteet. Autoilijoiden on syytä käyttää ainoastaan merkittyjä jääteitä.

Lisämateriaalia:


LISÄTIETOJA ANTAVAT

Toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, puh. 040 521 3282, kristiina.heinonen@suh.fi
Viisaasti Vesillä -kampanjan projektikoordinaattori Laura Sulkava, puh. 040 588 8272, laura.sulkava@suh.fi


Palaa otsikoihin