Etusivu > Ajankohtaista
DSC_9862

Ajankohtaista

Viisaasti Vesillä uutiset

1.8.2017 11.08

1.8.2017| Heinäkuussa hukkuneita ennätyksellisen vähän

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 10 ihmistä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin yleensä heinäkuussa. Hukkuneet olivat kahta lukuun ottamatta miehiä ja pääosin iäkkäitä. Hukkumisista kolme tapahtui vesiliikenteessä ja kolme uimisen yhteydessä. Lopuissa tapahtumien kulku on epäselvä. Eniten ihmisiä hukkui Lounais-Suomessa, jossa ennakkotilastojen mukaan tammi-heinäkuun aikana hukkuneiden määrä on edellisvuosiin verrattuna kasvanut toisin kuin muulla maassa.

- Viileä sää ja tavanomaista kylmemmät vedet lienevät osasyynä siihen, että hukkumisia näyttää ennakkotilastojen valossa tapahtuneen heinäkuussa vähemmän kuin koskaan aiemmin. Viileällä säällä ihmiset viettävät vähemmän aikaa veden äärellä ja vesillä, mikä näkyy useimmiten myös tilastoissa pienempinä hukkumislukuina. Näin lienee tänäkin vuonna, pohtii SUH:n toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen  
 
- Toisaalta viime viikkoina on lähes päivittäin uutisoitu vesiliikenteen onnettomuuksista, joissa on ollut mukana useitakin ihmisiä kerralla ja osa on saatu pelastettua viime hetkillä joko sivullisten tai viranomaisten toimesta. Onneakin on siis ollut mukana.
 
- Toki toivomme, että myös vesiturvallisuusvalistus on osaltaan vaikuttanut laskeviin hukkumislukuihin ja ihmiset osaavat varautua eteen tuleviin mahdollisiin vaaratilanteisiin entistä paremmin muun muassa käyttämällä pelastusliivejä ja välttämällä alkoholia vesillä, jatkaa Heinonen.

 

Heinäkuun hukkumiskuolemista tapahtui neljä Lounais-Suomessa, kolme Itä-Suomessa sekä Etelä-Suomessa, Länsi- ja Sisä-Suomessa ja Ahvenanmaalla kussakin yksi. Yhteensä tammi-heinäkuussa on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 47 ihmistä. Vuonna 2016 heinäkuussa hukkui ennakkotilastojen mukaan 17 ihmistä ja tammi-heinäkuussa 66 ihmistä.

                                                                                                                                    

LISÄTIETOJA
Toiminnanjohtaja Kristiina Heinonen, gsm 040 521 3282

SUH:n ennakkotilastot hukkuneista 2017:
http://www.suh.fi/tiedotus/hukkumistilastot/hukkumiset_2017

Viisaasti Vesillä -vesiturvallisuuskampanjan sivuilta lisätietoa ja ohjeita turvalliseen vesillä liikkumiseen eri kohderyhmille: www.viisaastivesilla.fi


Palaa otsikoihin