Etusivu > Pelastu ja pelasta > Uimataito

Uimataito

Uimataito antaa vapauden nauttia vedestä

Kolmasosa suomalaisista ei osaa uida kunnolla. Vesi elementtinä on kuitenkin tässä tuhansien järvien ja pitkän rantaviivan omaavassa maassa yksi kauneimmista asioista. Se tuottaa iloa niin kesäpäivään, kuntoiluun kuin harrastuksiinkin. Uimataito tuo varmuutta niin aikuiselle kuin lapselle liikkua vesillä – se antaa vapauden nauttia vedestä.

Oletko uimataitoinen?

Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan henkilö on uimataitoinen, kun pudottuaan veteen, hän pystyy uimaan yhtäjaksoisesti 200 metriä, joista vähintään 50 metriä selällään.

Jos mielit uimaan avoveteen, lue vinkit luonnon maisemissa polskimisen tästä.

Uimataitoa ja –tekniikkaa voi kehittää uimakoulussa

Uinti on tehokas kuntoilulaji sekä sopii monenlaisista vammoista kärsivien kuntoutukseksi. Kunnat ja uimaseurat järjestävät uimakouluja niin uimahallissa kuin kesällä rannallakin. Uimakouluja järjestetään niin vauvauinnista kilpauintiin kuin aikuisten alkeiskursseista tekniikkakouluihin, jotka esimerkiksi voivat valmistaa triatloniin.

Useissa paikoissa järjestetään erityisuimakouluja sekä on ryhmiä sellaisille, jotka kärsivät vedenpelosta. Tärkeää on totuttautua veteen sellaisen ammattilaisen ohjauksella, joka on erikoistunut veden pelkoon tai trautraumoihin tai on erityisuintiopettajan pätevyys.