Etusivu > Pelastu ja pelasta > Vesillä
DSC_0165_2280x924_uusi

Vesillä

Hyvä uimataito, oikea varustautuminen ja asenne antavat vapauden liikkua turvallisesti vesillä ympäri vuoden. Tämä osio keskittyy kesäaikana liikkumiseen, mutta vinkkejä kylmään veteen, jäällä liikkumiseen, pelastautumiseen ja varustukseen löydät täältä.

Veneily

Vesillä tärkeitä turvallisuustekijöitä ovat terve järki ja harkintakyky. Veneen omistaja tai haltija tai ajon aikana sen päällikkönä toimiva on vastuussa veneestä ja sen matkustajien turvallisuudesta. Veneestä tulee aina löytyä pelastusliivit, airot, ankkuri ja äyskäri. Yli puolet hukkumiskuolemiin johtavista onnettomuuksista on tapahtunut alkoholin vaikutuksen alaisena, joten korkki on syytä pitää kiinni aina vesillä liikuttaessa.

Lue lisää 


Suppailu

Suppailun (Stand Up Padling eli seisaaltaan melominen) suosio on räjähtänyt viime vuosina ja nykyään sitä voikin harrastaa lähes ympäri Suomen. Helposti lähestyttävän laji antaa uuden perspektiivin luontoon, kun lepposasti meloen voi lipua veden päällä ja ihastella maisemia. Uutta lajia testatessa kannattaa varmistaa vuokraamon henkilökunnan ammattitaito. Omatoimisessa suppailussa tulee muistaa oma ja muiden turvallisuus sekä perinteiset vesillä liikkumissäännöt.

Lue lisää

Muut lautalajit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lue lisää


Melonta

Kuten suppailu, myös melonta mukavaa kesäpäivän liikuntaa ja se antaa uuden kauniin perspektiivin luontoon. Turvallisen melonnan ohjeistus on myös samankaltainen kuin suppailun.

Lue lisää


Lapset vesillä

Liikuttaessa lasten kanssa vesillä tärkeintä on opettaa, kuinka vesillä käyttäydytään ja miten pelastusliivit puetaan oikeaoppisesti päälle. Lisäksi on hyvä opetella myös perustaitoja toisen ihmisen pelastamiseen ja auttamiseen.

Lue lisää


Vedestä pelastautuminen

Oli vesi sitten lämmintä tai kylmää, yllättäen veden varaan joutuminen ajaa helposti paniikkiin. Tärkeintä on koittaa pysyä mahdollisimman rauhallisena ja keskittää energia pelastumiseen.

Lue lisää