Etusivu > Tositarinoita > Nuorten miesten kanoottireissu

Nuorten miesten kanoottireissu

Nuorten miesten tarina: 

"Tästä eteenpäin muistan, että puhelin vesitiiviiseen pussiin ja selviytymispakkaus hypotermiakankaineen sekä tulentekovälineineen aina mukaan. Säätiedotus on hyvä myös tarkistaa."

"Olimme kaverin kanssa lahdella kanootilla kalastamassa. Oli syksy ja jopa myrskyvaroitus oli annettu sille päivälle. Meloimme rantaa pitkin ja ajattelimme oikaista selän yli tuulen mukana toiselle rannalle. Ilta oli jo pimenemässä. Lahden keskellä tuuli ja aallokko oli odottamattoman voimakasta. Yritimme pitää kanoottia aallokon suuntaisesti, mutta kanootti kääntyili sivuille ja lopulta kaatui. Me putosimme noin 10 asteiseen veteen. Meillä molemmilla oli pelastusliivit, mutta lämpimät vaatteet imivät vettä. Panikoimme hetken kanoottia käännellen ja huomasimme, että se oli pullollaan vettä. Kaverini sanoi, että meidän täytyy NYT päättää, mitä teemme. Sanoin, että meidän pitää uida lähimpään saareen, joka sijaitsi noin 200 metrin päässä. Aloitimme uimisen. Uiminen osoittautui todella vaikeaksi, koska keho kangistui täysin. Yritin pariin otteeseen vetää ystävääni, mutta tajusin että minun pitää pelastaa itseni. Yritin kaikkia uimatapoja, mutta mikään ei sujunut kunnolla. Lihakset eivät vaan toimineet. Matkani saareen oli tuskainen fyysisesti ja henkisesti. Ajattelin kuolemaa ja aallot työnsivät vettä nieluuni. Joskus ajattelin jopa luovuttamista. Suljin jossain vaiheessa silmäni ja "lepäsin" hetken. Kaverini oli jäänyt aikoja sitten taakseni. Avasin silmäni ja käännyin selkäuintiasennosta saarta päin ja näin kaislikon. Jalkani ylettyivät vihdoin maahan. Käännyin merelle päin ja aloin huutamaan kaverini nimeä. Monen minuutin hiljaisuuden jälkeen kuulin kaverini huudot ja hänkin pääsi rantaan kylmettyneenä ja sekavana."

"Tiesimme että tilanne ei ollut vielä ohi, koska saari oli asuttamaton. Otimme märät vaatteet pois ja teimme tuulensuojan. Huusimme apua saarelta neljän tunnin ajan kunnes pelastuslaitos haki meidät veneellä pois. Sairaalassa meidät todettiin terveiksi."