Etusivu > Viisaasti Vesillä
viisaasti_vesilla_3848x1444px

Viisaasti Vesillä

Viisaasti Vesillä on kampanja turvallisemman vesillä liikkumisen puolesta. Hukkumiskuolemia pyritään ehkäisemään tiedottamalla vesiturvallisuusasioista sekä lisäämällä ihmisten tietoutta turvallisesta vesillä liikkumisesta. Yksi päätavoitteista on saavuttaa kulttuurillinen asennemuutos koskien päihteiden käyttöä vesillä.

Pelastu ja Pelasta -vesiturvallisuuskiertue

Merkittävä kampanjan osa on Viisaasti Vesillä: Pelastu ja Pelasta -vesiturvallisuuskiertue, joka vierailee eri puolilla Suomea touko-syyskuun aikana. Aidoissa olosuhteissa pidetyissä näytöksissä esitetään, kuinka hätään joutunut voidaan pelastaa veden varasta erilaisia apuvälineitä hyödyntäen ilman, että oma turvallisuus vaarantuu. Samalla opastetaan turvavarusteiden käytössä sekä kerrottaan vaihtoehtoisista apuvälineistä, jos virallista pelastusvälinettä, kuten pelastusrengasta, ei ole käytössä. Esitys kestää noin 15 minuuttia ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Kampanjaa tukemassa on monia tahoja

Viisaasti Vesillä on Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kampanja. SUH:n lisäksi mukana kampanjan toteutuksessa ovat Suomen Meripelastusseura, Rajavartiolaitos, Suomen Latu, Suomen Retkiluistelijat, poliisi, sisäasiainministeriön pelastusosasto, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi) ja Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meriturva. Yhteistyökumppaneita ovat LähiTapiola sekä Rautio Sport. Kampanjaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuella.